MBA Part Time

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Καλωσορίζοντάς σας  στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA Μερικής Φοίτησης το οποίο υποστηρίζεται από τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν σας υποδέχομαι απλά στο πιο καταξιωμένο και αναγνωρισμένο, ως απόλυτα σύγχρονο και ανταγωνιστικό MBA πρόγραμμα, αλλά σας υποδέχομαι σε ένα νέο κύκλο της ζωής σας, η ολοκλήρωσή του οποίου θα σας έχει προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. 
 
Η αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε του αυριανούς ηγέτες οι οποίοι θα δρουν ως συντελεστές αλλαγής και καινοτομίας καθώς επίσης να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του κόσμου των επιχειρήσεων στο μέλλον και ταυτόχρονα να διαμορφώνουν νέα γνώση και πρακτική στη διοίκηση επιχειρήσεων.  
 
Προσωπικό όραμα αλλά και συνεπής προσανατολισμός όλων των διδασκόντων στο πρόγραμμα αυτό, αποτελεί όχι μόνο το πρόγραμμα να ανταποκρίνεται στην εξαίρετη ιστορική διαδρομή του, αλλά να αποτελέσει σήμερα και αύριο, το σημείο αναφοράς για τα προγράμματα ΜΒΑ  της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 
 
Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται  στις δικές σας επαγγελματικές φιλοδοξίες αλλά και σε διεθνείς ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προδιαγραφές. Οι επιλογές που δίνονται μέσω του προγράμματος επιτρέπουν στους φοιτητές ώστε να επωφελούνται πολλαπλά, αφού οι συμμετέχοντες του προγράμματος αποκτούν σταδιακά εμπεριστατωμένη γνώση σε τομείς και θεματικές διοίκησης, γνώσεις που τους προετοιμάζουν όχι απλά για τη διαχείριση σύγχρονων διοικητικών προκλήσεων, αλλά προπαρασκευάζουν στο να ηγηθούν των ελληνικών και διεθνών δεδομένων της εποχής μας.
 
Το Πρόγραμμα ΜΒΑ Μερικής Φοίτησης προσφέρει δύο κατευθύνσεις που αποτελούν βασικούς πυλώνες της σύγχρονης εκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές του Προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μετά την παρακολούθηση των μαθημάτων κορμού είτε την κατεύθυνση Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είτε την κατεύθυνση Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Ενέργειας.
 
Στο διεθνές περιβάλλον, η αγορά ενέργειας αποτελεί ίσως τον περισσότερο «παγκοσμιοποιημένο» τομέα της οικονομίας, με άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στην πλειονότητα των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας που συσχετίζονται θετικά με την οικονομική μεγέθυνση (όπως ενδεικτικά αποτελούν οι μεταφορές, οι κατασκευές και η βαριά βιομηχανία), στην ανάπτυξη της έρευνας και τεχνολογίας και στην επίτευξη της περιβαλλοντικής διατηρησιμότητας. Ο κλάδος της ενέργειας πρόκειται να αποτελέσει τον κλάδο κλειδί στην παγκόσμια οικονομία τις επόμενες δεκαετίες. Η κατεύθυνση Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Ενέργειας αποτελεί τηναπάντηση σε όλες αυτές τις προαναφερθείσες προκλήσεις καθώς απαιτείται να δοθεί έμφαση στην εξειδικευμένη εκπαίδευση με σκοπό να διαμορφωθούν οι νέες ειδικότητες προσωπικού που θα συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου, ο οποίος και λειτουργεί πια σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον. Οι τάσεις του τομέα ενέργειας διεθνώς αντανακλώνται στη δομή της κατεύθυνσης. Αυτό γίνεται  με τον συνδυασμό της μελέτης της επιχειρηματικής διάστασης του τομέα της ενέργειας με το οικονομικό σύστημα της αγοράς. Με την παράλληλη διερεύνηση δύο διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, της διοίκησης και των οικονομικών, σκοπός της κατεύθυνσης είναι να προετοιμάσει τους μελλοντικούς ηγέτες των εταιρειών, της κυβέρνησης και των μη-κυβερνητικών οργανισμών να αναλύουν, σχεδιάζουν και να ασκούν ενεργειακές δράσεις και πολιτικές στα πλαίσια μιας ισορροπημένης περιβαλλοντικής διατηρησιμότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Οι επί μέρους στόχοι της κατεύθυνσης αφορούν στην κατανόηση του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος της ενέργειας και τις μελλοντικές τάσεις αυτού. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την ικανότητα να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές διαχείρισης μεγάλων θεμάτων στο εταιρικό, επιχειρησιακό,  νομικό και πολιτικό πλαίσιο της ενέργειας, καθώς και στο να ενδυναμώσουν την ικανότητά τους να ζουν και να εργάζονται σε ένα υψηλό πολυπολιτισμικό και διεθνές περιβάλλον.
 
Αν οι δικές σας φιλοδοξίες και όνειρα ταιριάζουν με τις δικές μας, τότε μέσα από το MBA μερικής φοίτησης σας προσφέρουμε τις δυνατότητες να τα πραγματοποιήσετε.
 
Με την ευχή, να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας αυτή στο έπακρο
 
Ο Διευθυντής του προγράμματος 
 
Καθηγητής Γεώργιος Κουρέτας
 
 

Επικοινωνια

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33
9ος όροφος, Γραφείο 903
Αθήνα 113 62

  • Τηλέφωνο: +30 210 82 03 616
                    +30 210 82 03 615
  • Φαξ: +30 210 82 03 879

Γραφείο Διασύνδεσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βρείτε μας στα ακόλουθα δίκτυα και συνδεθείτε μαζί μας!

MBA in Telecoms Prospectus

Βρίσκεστε εδώ: Χαιρετισμός από το Διευθυντή του Προγράμματος